Halles-Jorge León

Jorge León

Mitra

Op de kruising van opera, documentaire film en installatie neemt het Mitra-project ons mee naar de realiteit van geestelijk lijden in een psychiatrische instelling. Het vertrekt daarbij van het waargebeurde verhaal van Mitra Kadivar, een Iraanse psychoanalytica die in 2012 als straf geïnterneerd werd. Een geschiedenis van verzet en solidariteit.

Hoe waarachtig ze is, blijkt uit de blik van de camera, de intonatie van de stem, de klankkleur van de muziek – een echte zintuiglijke onderdompeling voor het publiek. Mitra is een gedurfde voorstelling van filmmaker en regisseur Jorge León en het Ictus Ensemble voor hedendaagse muziek. Zij knopen aan bij een tragisch archetype van vrouwelijk heroïsme, en getuigen van de weerstand van de broze menselijke natuur die zich verzet tegen alles wat haar verplettert.

Dans le cadre du kunstenfestivaldesarts

Concept et réalisation : JORGE LEÓN.

Composition : EVA REITER, GEORGE VAN DAM | Dramaturgie : ISABELLE DUMONT |Décors et costumes : THIBAULT VANCRAENENBROECK | Éclairages : PETER QUAESTERS

Mitra Kadivar CLARON MCFADDEN
Jacques-Alain Miller DALE DUESING

ICTUS

Académie des chœurs de la Monnaie s.l.d. de Benoît Giaux

Production : ICTUS & MUZIEKTHEATER TRANSPARANT
CoproductionLA MONNAIE / DE MUNT, KUNSTENFESTIVALDESARTS, LES HALLES DE SCHAERBEEK, THÉÂTRE DE LIÈGE, PRESENT PERFECT, GMEM, ACTORAL, LES FILMS DE FORCE MAJEURE, PÔLE ARTS DE LA SCÈNE – FRICHE LA BELLE DE MAI.

Avec le soutien deFESTIVAL D’AIX-EN-PROVENCE