Bruxelles en piste

8 gezelschappen, meer dan 90 vertoningen... In Frankrijk en Italië worden er acht verschillende spektakels - creaties of recente stukken - van Brusselse gezelschappen geprogrammeerd, met meer dan 100 voorstellingen.

De Brusselse gezelschappen vertegenwoordigen zowel de jonge generatie als artiesten die reeds een stevige internationale reputatie hebben: Back Pocket, Carré Curieux, La Scie du Bourgeon, Cie Menteuses, Gaël Santisteva, Piergiorgio Milano, Poivre Rose, Claudio Stellato.

De voor de Franse en de Italiaanse tournee geselecteerde voorstellingen worden geprogrammeerd door de Hallen van Schaarbeek en grotendeels gerealiseerd door oud-studenten van de ESAC. Ze beklemtonen de vitaliteit van het Brusselse circus en de diversiteit van zijn creatieve weefsel.

De tournee dekt twee regionale gebieden: het ene gecentreerd op Piemonte, met aan de ene kant Emilia-Romagna en aan de andere kant de Savoie, het tweede bestaande uit Pays de la Loire, met een kleine uitbreiding in Bretagne.

Bruxelles en Piste is deel van focusCIRCUS.brussels - een initiatief van minister Rachid Madrane, bevoegd voor de Promotie van Brussel bij de Federatie Wallonië-Brussel.