Les Halles en de wereld

Ontijdige plek, Les Halles verbergen hun onafhankelijkheid in het hart van Brussel, hoofdstad van Europa, in een structuur van metaal en glas daterend van 1901, van de vernieling afgetrokken en schitterend vernieuwd.

Haar ongeëvenaarde ruimtes nodigen uit tot feesten, buiten de normen projecten, artistieke en menselijke avonturen: sinds de oorsprong vangen en kristalliseren Les Halles de fundamentele bewegingen van de kunst en de maatschappij, in een ongekende alliantie van de geleerde en het populaire.

Ze bieden een ideale ruimte aan om de optredenvormen opnieuw uit te vinden, voorbij de klassieke indeling met de producenten enerzijds en de toeschouwers anderzijds. Zonder zorg voor de disciplinaire grenzen, door de gebruiken in de war te brengen, klinken Les Halles met het verlangen naar deelname en inzet weer, egotistisch of collectief, die het digitale tijdperk kenmerkt.

Geopend aan de hoop en de eigentijdse beroeringen, van de wijk tot de grote breedte van de wereld, proberen ze om het beste van een Europa terug te vinden die nog steeds op zoek is naar haar lot: de verkenning van nieuwe passies, het verstand op zoek naar het avontuur, de grootste vrijheid van uiterlijk.

Met de steun van het Cultuur Programma van de Europese Unie.