Halles-jobs

jobs

Les Halles de Schaerbeek zoeken een  verantwoordelijke publiekswerking

Het autonome en onconventionele Europese culturele centrum Les Halles betrekt, in het hart van Brussel, een prachtig gerenoveerde structuur van metaal en glas uit 1901.

De unieke ruimten van Les Halles zijn ideaal voor feesten, ongewone projecten en uiteenlopende artistieke en menselijke avonturen: al van bij de aanvang focust het centrum op het oppikken en kristalliseren van fundamentele artistieke en maatschappelijke stromingen in een hoogst originele combinatie van het kunstzinnige en het populaire.

Naast de programmering en de productie van voorstellingen, creëert Les Halles atypische evenementen en stelt het zich open voor projecten die de strikte grenzen van de podiumkunsten overstijgen.

De verantwoordelijke publiekswerking vervult, onder leiding van de directeur en in samenwerking met de andere diensten, volgende opdrachten:

- bepaling en uitvoering van de ontwikkelingsstrategie inzake publiekswerking

- uitwerking van de communicatiestrategie van Les Halles

- uitwerking van het beleid inzake kaartverkoop

- opvolging pers, nieuwe media en public relations

- ontwikkeling van partnerschappen

Hij/Zij omkadert en organiseert de teams communicatie, bemiddeling, kaartverkoop, bar en publieksonthaal

Hij/Zij is verantwoordelijk voor de inhoud van de externe communicatie (print, sociale netwerken, internetsites, audiovisuele communicatie, …)

Hij/Zij legt zich toe op een toekomstgerichte analyse van de nieuwe media

Hij/Zij verzekert de opvolging van de bemiddelingsacties naar het publiek toe die hij/zij ontwikkelt in samenwerking met de bemiddelingsverantwoordelijke

Hij/Zij neemt deel aan de uitwerking van het tariefbeleid van Les Halles

Hij/Zij werkt budgetten uit m.b.t. promotie, communicatie en bemiddeling en verzekert hun opvolging

Hij/Zij onderhandelt over de media-akkoorden van Les Halles

Hij/Zij neemt deel aan de redactie van activiteitenoverzichten

Competenties:

  • Ervaring met het beheer van een communicatiedepartement en/of met bemiddeling. Minimum 5 jaar
  • Kennis van de culturele communicatie- en marketingsector en met haar actoren (Belgische en buitenlandse pers, culturele spelers, gespecialiseerde journalisten…)
  • Kwaliteiten op redactioneel en op menselijk gebied, zowel als op het vlak van coördinatie
  • Een voorliefde en grote belangstelling hebben voor podiumkunsten
  • Beheersing van IT-instrumenten
  • Talen: Frans, Engels, Nederlands.

Profiel:

Creativiteit, open geest, beschikbaarheid, nauwkeurigheid, organisatie, groot inzicht in intermenselijke relaties en uitgesproken interesse voor de wereld van de podiumkunsten in het algemeen.

Voorwaarden

Contract van onbepaalde duur, loonrooster Les Halles, afhankelijk van ervaring. Onderhoud in de loop van januari. Betrekking te vervullen vanaf 15 januari 2019.

 De Algemene Directie van Les Halles wenst de kandidaturen, vergezeld van een CV en een motivatiebrief, te ontvangen vóór 25 januari 2019 op dit mailadres: tristan.bourbouze@halles.be

Oproep tot kandidaatstelling: Les Halles zoekt jonge, gemotiveerde studenten

Les Halles, een unieke locatie, beschermt zijn onafhankelijkheid in het hart van Brussel, hoofdstad van Europa, in een structuur van metaal en glas uit 1901 die schitterend werd gerenoveerd. Het staat open voor hedendaagse hoop en verwarring, zowel in de wijk als elders ter wereld, en wil het beste brengen van een Europa dat nog steeds op zoek is naar zijn lotsbestemming: nieuwe passies verkennen, de rede die op zoek gaat naar het avontuur, met een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid.

Voor het seizoen 18-19 is Les Halles de Schaarbeek op zoek naar gemotiveerde jonge studenten!

Ze moeten de bezoekers begeleiden en hun vragen beantwoorden voor de voorstellingen en/of bijspringen in de ticketverkoop en/of de vestiaire.

Ben je vlot in de omgang, spreek je goed Frans en ben je geïnteresseerd in het culturele en artistieke milieu, stuur dan je sollicitatiebrief naar Mariam Nersesian (mariam.nersesian@halles.be), onze verantwoordelijke voor de ticketverkoop.