Visions

3e édition

Installation, Numeriek

Voor zijn derde editie brengt VISIONS opnieuw grote en spectaculaire stukken en voorstellingen van jonge kunstenaars.

De immersieve ervaring en de inspraak of de afstand die het immersieve stuk met de bezoekers creëert, is de leidraad dit jaar.

Onderdompeling in een stroom van beelden, in het hart van een storm, in discrete en gefragmenteerde geluidsomgevingen of net in een frontale omgeving … We durven te wedden dat u zich al van bij de ingang laat meeslepen. En bijna zonder angst …

Rond de drie hoofdwerken van Jean-Michel Bruyère, Lawrence Malstaf, Robert Lepage & Saburo Teshigawara, laat VISIONS u verschillende "zachtere" werken ontdekken van jonge Brusselse en Marokkaanse kunstenaars. En om de totale ervaring nog wat pittiger te maken, hebben we een verrassing in petto: u zult de installatieruimte op een ietwat verrassende manier binnenkomen: in een kist!

Avec le soutien de la Fédération Wallonie-Bruxelles, de Wallonie-Bruxelles International et d'Awaln'art.

La Dispersion du Fils

Jean Michel Bruyère

Avec Matthew McGinity, Delphine Varas & Thierry Arredondo

+ Meer weten

La Dispersion du Fils, dat werd ontwikkeld voor het AVIE-systeem (Advanced Visualisation and Interaction Environment), verzamelt 22.000 sequenties van meer dan 500 films.

De bezoekers duiken in een chaos van beelden die hen 360 graden omringt. Ze beginnen aan een reis zonder einde, waar de mythe van Diana en Aktaion opnieuw wordt gespeeld, waar het verstand bij stukjes en beetjes ingenomen wordt, op de manier waarop de auguren de ingewanden en de hemel bestuderen en interpreteren.

Dit indrukwekkende en virtuoze stuk bevestigt het enorme visionaire talent van Jean Michel Bruyère.

ReACTOR

Sarah Kenderdine & Jeffrey Shaw

Met de werken van Robert Lepage en Saburo Teshigawara

+ Meer weten

Met de zeshoekige ReACTOR kunnen de scènes in 3D, in stereoscopische projectie, vanuit verschillende hoeken weergegeven worden.

De bezoeker beweegt rond zes schermen en verkent de scènes vanuit verschillende hoeken. Er worden twee werken voorgesteld, een van LIPSYNCH, een episch stuk van Robert Lepage, waarvan een scène bewerkt is en gelijktijdig door tien camera’s gefilmd is, en het andere speciaal door Saburo Teshigawara gechoreografeerd voor de ReACTOR.