Halles-Alexander Vantournhout
Halles-Alexander Vantournhout

Alexander Vantournhout

CAPRICES

Circus

Caprices is een fysieke interpretatie van de muziek van Salvatore Sciarrino, die even moeilijk tot een goed einde te brengen is als de Capricesvan vioolvirtuoos Paganini. Alexander Vantournhout is niet alleen geniaal met rad, hij is ook een danser… die zal doen ‘zingen in de regen’. In deze wonderbaarlijke demonstratie van kracht en subtiliteit timmert hij, alsof het niets is, aan zijn voorstelling zoals Bach zijn fuga’s componeerde. Hij schakelt bliksemsnel over van extreme uitbundigheid tot ironisch minimalisme. Mis deze voorbijflitsende meteoriet niet.

Alexander Vantournhout studeerde ‘enkel rad’ aan ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque). Deze discipline stond in zijn kinderschoenen, wat Alexander de mogelijkheid gaf de discipline zelf te verkennen en zijn eigen stijl te ontwikkelen. Daarna vervolmaakte hij zich in de Performing Arts Research and Training Studios (PARTS), de school van Anne Teresa de Keersmaeker waar hedendaagse dans gedoceerd wordt.

Credits:

Van en met: Alexander Vantournhout

Met dank aan: Anneleen Keppens, Ben Mcwen, Sophie Resch, Sara Tan, Vera Tussing, Jo Vantournhout

Foto’s: Bart Grietens

Met steun van: Vlaamse Overheid, Provincie West-Vlaanderen, Humorologie, Het Circuscentrum, WP zimmer, Provinciaal domein Dommelhof, cc De Spil, P.A.R.T.S