Halles-Chloé Moglia/Cie Rhizome
Halles-Chloé Moglia/Cie Rhizome
Halles-Chloé Moglia/Cie Rhizome

Chloé Moglia/Cie Rhizome

Rhizikon

Circus

Op de scène staat een eenvoudig zwart schoolbord. Niet hoger, niet lager dan in de klas. Allesbehalve duizelingwekkend dus. De virtuoze trapezeacrobate Chloé Moglia palmt dit vlak van amper twee bij twee meter in en gaat een confrontatie aan met de zwaartekracht. Ze klampt zich vast aan de hoeken en randen, onderaan en bovenaan. De gewaarwording van gevaar is adembenemend. Rhizikon experimenteert met risico en met de onweerstaanbare aantrekkingskracht ervan maar is meer dan een intense fysieke performance. Het is een levensles over durf, een oproep om buiten de lijntjes te kleuren, om met open armen het uiterst korte moment te ervaren tussen evenwicht en val. Het is een uitnodiging om toevalligheden en ongelukken te aanvaarden als behorend tot het domein van de superieure gratie.  

Spectacle présenté dans le cadre de Glaz Circus.Glaz Circus est un projet initié par Les Halles de Schaerbeek et Spectacle vivant en Bretagne, avec le soutien de l’Institut français, de la Ville de Rennes et Rennes Métropole.

De et par : Chloé Moglia

Interprétation : Fanny Austry.

Son : Chloé Moglia et Alain Mahé | Dispositif lumière : Christian Dubet | Scénographie : Vincent Gadras | Production : Laurence Edelin

Production - Rhizome / Cie Moglice – Von Verx / Coproduction - Scène nationale de Sète et du Bassin de Thau / Avec le soutien de - Conseil Régional Languedoc Roussillon dans le cadre de Languedoc Roussillon Lycéen Tour.

Rhizome est conventionnée par le Ministère de la Culture et de la Communication - DRAC de Bretagne. Elle bénéficie pour le développement de ses projets des soutiens de la Région Bretagne, du Département du Morbihan et de la Fondation BNP Paribas.

Avec le soutien de l’Institut français à Paris et de la Ville de Rennes et Rennes Métropole