Christophe Chassol

BIG SUN

Muziek

« Gefilterd door intense harmonieën op de piano, onderbroken door de elastische tijd van een film die niet gemonteerd is als een documentaire maar als een grafische en sonore installatie, wordt het eiland Martinique in de handen van Christophe Chassol een onbestemd elders, om vervolgens deel uit te maken van het zwevende continent waaraan hij, reis na reis, vormgeeft. » - Libération

Chassol, ook gekend van Phoenix en Acid Washed, groeide met twee albums uit tot een uitermate fascinerende kunstenaar. Tegenwoordig harmoniseert hij niet alleen geluiden maar ook beelden. In zijn derde opus brengt hij hulde aan de Antillen.

BIO

Chassol is op de Franse scène gereputeerd als pianist, componist, bewerker, orkestleider, regisseur en hoogbegaafde melodieëncomponist. Zijn doel: de werkelijkheid, het leven en de wereld harmoniseren, kortom het harmoniseren van alles wat zijn pad kruist en van wat hem aanspreekt. Om de werkelijkheid live te harmoniseren vertrekt hij van een interessant beeld dat een geluid voortbrengt, vervolgens herhaalt hij het en speelt met de montage om een ritmisch en visueel motief te scheppen.

Na de harmonisatie van New-Orleans met « Nola chérie » pakte Chassol in 2013 uit met « Indiamore », een film gedraaid tussen Calcutta en Benares in juli 2012. In deze creatie harmoniseert hij geluiden, beelden en traditionele muziek met een uiterst persoonlijke reeks akkoorden. Het Brusselse publiek kon dit werk ontdekken tijdens Bozar Night 2013.