Halles-Radhouane El Meddeb, Matias Pilet & Alexandre Fournier
Halles-Radhouane El Meddeb, Matias Pilet & Alexandre Fournier

Radhouane El Meddeb, Matias Pilet & Alexandre Fournier

NOS LIMITES

Dans, Circus

Trapezist en tetraplegiepatiënt Fabrice Champion overleed tijdens zijn samenwerking met Matias en Alexandre. Nos Limites evoceert zijn afwezigheid, de pijn die zijn verdwijning veroorzaakt en het overstijgen ervan. Nos Limites is een fijngevoelige en ingetogen voorstelling die aanzet tot het nooit laten varen van de hoop.

Hoe reageren we wanneer de persoon die ons grootbracht, verdwijnt? Nos limites exploreert deze afwezigheid, de pijn en het overstijgen ervan. Opgeven is geen optie. Deze choreografie combineert discretie, fijngevoeligheid en energie.

BIO

De uit Tunis afkomstige Radhouane El Meddeb is geassocieerd kunstenaar in het CENTQUATRE-PARIS. Zijn solocreatie « Sous leurs pieds, le paradis » werd gecreëerd tijdens Montpellier Danse in 2012 en zijn laatste creatie « Au temps où les arabes dansaient… » zag het licht begin 2014.

De 22-jarige Matias Pilet beoefent de circuskunsten sinds zijn tienerjaren en volgde een opleiding in de Ecole Nationale des Arts du Cirque de Rosny-sous-Bois (ENACR), waar hij zich specialiseerde in  ‘hand to hand’-technieken. Hier ontmoette hij de uit Nieuw-Caledonië afkomstige Alexandre Fournier die na een voorbereidende opleiding in het Centre des arts du cirque de Lomme bij Rijsel, in de voorbereidende school in Cannes, Piste d’Azur, ook studeerde aan de École Nationale des Arts du Cirque van Rosny-sous-Bois (ENACR), en aan de Académie Fratellini. Na zijn ontmoeting met Matias werd Alexandre, die in aanvang goochelaar was, porteur en grondacrobaat in de ENACR. Het werk van Matias en Alexandre berust op een acrobatische gebarentaal die het Acro-Porter een sterke intensiteit verleent. Fusie en dans staan centraal in hun werk.

 

Un projet de Radhouane El Meddeb, Matias Pilet & Alexandre Fournier (Compagnie parce qu’il le fallait), d’après une idée originale de : Fabrice Champion | Chorégraphie et dramaturgie : Radhouane El Meddeb | Interprétation : Alexandre Fournier &
Mathias Pilet | Lumières : Xavier Lazarini | Son : Stéphane Gombert

Production : CENTQUATRE-Paris | avec le soutien de l’Académie Fratellini | Résidence d’aide à la création à La brèche | Pôle Nationale des Arts du Cirque | Cherbourg-Octeville | Ce projet a été monté dans le cadre de la formation du CFA des arts du cirque de l’Académie Fratellini.

Related events