Halles-Cie Circoncentrique
Halles-Cie Circoncentrique
Halles-Cie Circoncentrique

Cie Circoncentrique

Respire

Circus

Maxime Pythoud en Allesandro Maida gaan net dat tikkeltje verder. Humoristisch, wild en technisch superieur. Ze wonnen solo al verschillende internationale prijzen – onder andere de bronzen medaille op Cirque de Demain in Parijs – maar ook samen breken ze potten: hun show ‘Respire’ was afgelopen seizoen de hit in vele cultuurcentra en festivals. Een tollende ring, adembenemende rotaties, een gevoel van gewichtloosheid… én van gevaar!

Ballen springen op en weerkaatsen in het rond als een choreografie die het lichaam vorm geeft… De acrobaat is zowel de maker als het slachtoffer van de balbewegingen… Want op een zachte, ronde, perfecte bal kan je je nooit stilhouden… Alessandro Maida en Maxime Pythoud studeerden met glans af aan de gerenommeerde Brusselse circusschool ESAC en zijn meesters op de bal en het enkel rad. ‘Respire!’ is een mix van virtuoze circustechnieken, fijne humor, dans en spel. Cie Circoncentrique sleurt je mee in een cirkelvormig avontuur, een acrobatische en poëtische draaikolk!

De & Avec : Alessandro Maida & Maxime Pythoud | Mise en scène : Cie Circoncentrique | Partenaires de création : Culture Diffusion des Arts de la Scène, l’Elastique Citrique (Nyon, Suisse).