Halles-Richard III - Myself upon Myself, loyaulté me lie

Richard III - Myself upon Myself, loyaulté me lie

Jean Lambert-wild

Theater, Numeriek

 

Een clown ligt in bed en wordt geconfronteerd met zijn eigen reflectie, hij komt oog in oog te staan met een metamorfoserende dubbelgangster die hem op de muren van zijn cel zijn caleidoscopische identiteiten onthult. Deze dubbelgangster is zowel tweelingzus als rivale. Ze creëert speciaal voor hem een kermis met een veelheid aan spectra. Ze is uitermate vindingrijk en wekt gepersonifieerde of misleidend immateriële kameleontische spoken tot leven.

Het podium is dé plaats voor alle soorten spel, dat van de acteurs maar ook dat van beelden… De ledenpoppen komen tot leven, spreken en geven gestalte aan een hele mensheid die even reëel als gefantaseerd is. Samen willen ze hun eigen Richard III creëren.

Richard III - Myself upon Myself, loyaulté me lie is een combinatie van projecties en indringend acteursspel: dé gelegenheid om de frictie tussen een klassiek werk en hedendaagse procédés te exploreren.  

Un spectacle de Jean Lambert-wild, Elodie Bordas, Lorenzo Malaguerra, Gérald Garutti, Jean-Luc Therminarias et Stéphane Blanquet.

Avec Jean Lambert-wild et Elodie Bordas.

Traduction et adaptation : Gérald Garutti, Jean Lambert-wild et Lorenzo Malaguerra.

Direction d’acteurs Gérald Garutti et Lorenzo Malaguerra  

Scénographie : Jean Lambert-wild et Stéphane Blanquet

Musique : Jean-Luc Therminarias

Lumières : Renaud Lagier

Costumes : Annick Serret Amirat

Production : Théâtre de l’Union-Centre Dramatique National du Limousin

Coproduction : Le Volcan-Scène Nationale du Havre, La Comédie de Caen – Centre Dramatique National de Normandie, Futureperfect Productions, L'Espace Jean Legendre – Scène Nationale de l’Oise en préfiguration – Théâtre de Compiégne, Le Théâtre du Crochetan à Monthey, Les Halles de Schaerbeek – accélérateur culturel européen, Bruxelles, La Compagnie C(h)aracteres (en cours...)

Avec le soutien : du Fusebox Festival, de l’University of Texas (Austin), du Consulat général de France à Houston et de France3 – Limousin.