Halles-Catherine Diverres & l'ESAC
Halles-Catherine Diverres & l'ESAC
Halles-Catherine Diverres & l'ESAC
Halles-Catherine Diverres & l'ESAC
Halles-Catherine Diverres & l'ESAC
Halles-Catherine Diverres & l'ESAC

Catherine Diverres & l'ESAC

Blowin'

Dans

Catherine Diverrès exploreert een nieuw type relatie tussen muziek en dans en focust in het creatieproces van Blowin’ op toeval en improvisatie. Zo stelt ze radicaal haar eigen spel, taal en creatiemethode in vraag. Ze gaat er de grondslagen van te lijf, doet ze uiteenspatten en ontbindt ze om er vanuit andere invalshoeken opnieuw mee aan de slag te gaan. Ze peilt er de kracht en de zwakheid van door de confrontatie aan te gaan met andere uitdagingen en mogelijkheden.

Blowin’ exploreert de vrije, directe relatie tussen dans en muziek door, in plaats van een beroep te doen op het schrijven en de compositie, via improvisatie voorrang te geven aan het moment en aan de vertolkers.

De muziek komt tot stand in de onmiddellijke nabijheid van en als een directe reactie van de lichamen. Weliswaar vormt een schema het uitgangspunt, maar het is zo opgevat dat het ruimte laat voor improvisatie op het vlak van de muzikale structuur, de verplaatsingen en de bewegingen. Met of tegen de muziek wordt de confrontatie muziek-dans aangegaan, in de praktijk gebracht en ermee geëxperimenteerd om zo in te werken op de onmiddellijke intelligentie van de lichamen en op  de groepsverhoudingen.

Blowin’ – recréation 2016

Collaboration artistique / scénographie : Laurent Peduzzi | Danseurs : Emilio Urbina. Interprètes : étudiants de deuxième année de l’Esac. Musiciens : Seijiro Murayama— percussions, Jean-Luc Guionnet— saxophone, jeunes musiciens encadrés par Ars Musica| Lumière : Catherine Diverrès, Eric Corlay, équipe technique des Halles| Conseil lumière : Marie-Christine Soma | Costumes : Cidalia da Costa assistée de Claude Gorophal | Construction scénographique : Atelier Devineau.

Coproduction originale : Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis. Et, pour la recréation 2016 : Halles de Schaerbeek, Théâtre Anne de Bretagne (Vannes), Ecole supérieure des arts du cirque (Bruxelles). Avec le soutien d’Ars Musica.