Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
28.06 > 7.07.24

Le Grand Marché

Data

Vrijdag 28 juni 2024  
Woensdag 03 juli 2024  
Zondag 07 juli 2024  

Het einde van het seizoen van de Hallen is synoniem met de Grand Marché. We zetten de deuren open voor de buurt en voor iedereen die de voormalige marktruimte aan de Sinte-Mariastraat tot leven wil brengen.

Tijdens de Grand Marché, bedacht in samenwerking met L'Amicale, een projectcoöperatie die verbonden is aan de Hallen, worden de Hallen helemaal omgevormd en komen er onwaarschijnlijke verbindingen tot stand. We installeren artistieke ruimtes maar ook plaatsen om te spelen, te oefenen, dingen uit te proberen en mensen te ontmoeten. Een groot ballenbad, een sportterrein, een glijbaan, een keuken, beleef de Hallen eens op een andere manier.

Een maand lang zetten we dat waar we goed in zijn in de kijker: ideeën, ontmoetingen, emoties en een andere tijdsbeleving, en dit in een vrolijke, wat chaotische sfeer. De Grand Marché is een ruimte waar utopieën worden gecreëerd, een prachtige locatie waar men bondgenoten vindt om een nieuwe folklore te maken.

De Grand Marché is hoofdzakelijk overdag open en is vrij toegankelijk. Ze wordt uitgewerkt in samenwerking met de Ecole Supérieure des Arts du Cirque, de Hip Hop School, het Carnaval van Schaarbeek en het project B.NARRATIVE van Bwanga Pilipili en Samira Hmouda .

Met optredens van Tsirihaka Harrivel, Kenzo Tokuoka, L'Amicale, Vincent Glowinski en vele anderen.