Les Halles (default image)

Les Halles de Schaerbeek — Brussel —

Splash timer
27 & 28.04.21

Dragons

Eun-Me Ahn

75'

Data & Tickets

Dinsdag 27 april 2021 20:00
Woensdag 28 april 2021 20:00
Tickets

We voelen ons verlamd, teleurgesteld door de globalisering en de daarbij horende belofte van gedeelde welvaart, verbitterd door een al te complexe toekomst. Om hiervan los te komen, gaat de turbulente Eun-Me Ahn de dialoog aan met de eerste volwassenen van het derde millennium.

Ze zijn geboren in 2000 onder het teken van de Draak in de Aziatische "kleine draken", en vormen Generatie Z. Ze zijn opgegroeid met de news techs en de verschuiving van de wereld naar de Stille Oceaan. Hun eigenheid is ontstaan uit tradities die boven een geglobaliseerde cultuur zweven, en verweeft zich in een dans die zo vastberaden, oncontroleerbaar, soepel en vurig is als de draak die de storm verspreidt.

Chorégraphie et direction artistique

Eun-Me Ahn

Musique

Young-Gyu Jang

Conception costumes et scénographie

Eun-Me Ahn

Création lumières

Jinyoung Jang

Video

Jinwon Lee

Danseurs

Pièce pour 12 danseurs

Production : Eun-Me Ahn Company.
Coproduction : Arts Council Korea ; Yeongdeungpo Cultural Foundation ; Busan Cultural Center (Corée) ; Théâtre de la Ville – Paris (France) ; Biennale de la Danse de Lyon, France) ; Festspielhaus St. Pölten (Austria) ; Les Halles de Schaerbeek (Belgique), Weiwuying – Kaohsiung National Center for the Arts (Taiwan)