Les Halles (default image)

Les Halles de Schaerbeek — Brussel —

Splash timer
19 & 20.10.21

Le grand saut

Collectif Le grand saut

60'

Data

Dinsdag 19 oktober 2021 20:00
Woensdag 20 oktober 2021 20:00
Wie waagt de grote sprong? Ongehoorzaamheid is niet instinctief, angst voor het onbekende en de afwezigheid van het alternatief sluiten ons op in hokjes waaruit we niet kunnen ontsnappen.   Robinson en Vendredi zijn veroordeeld tot eeuwig ronddwalen in de onderbuik van de aarde. Helemaal alleen, onder de wereld van de "weldenkenden" zonder de mogelijkheid om ooit terug te keren. Robinson woont er heel al lang. Zijn huis: een verlaten eiland. Vendredi wil zijn plek in "de wereld van daarboven" terug vinden, maar bij elke poging tot ontsnappen, komt hij weer uit op zijn punt van vertrek. Samen zullen ze het onbekende moeten induiken.    Het Collectief "Le Grand Saut" verbindt het populaire theater met het poëtische. Ze scheppen een woordeloze en muzikale droomwereld waarin "la magie nouvelle" deuren opent naar nieuwe perspectieven op scène.

 

 

du Collectif du Grand Saut avec Benjamin Mouchette, Boris Prager, Ciska Thomas, Hugo Van De Plas
Ecriture nouvelle Éric Prager 
Création sonore Ciska Thomas 
Création lumière et régie
Julien Legros
Arrangeur son et régie Olivier Creppe
Création maquillages et aide scénographie Dominique Brévers 
Scénographie Benjamin Mouchette, Boris Prager, Hugo Van De Plas avec l'aide de Marie-Hélène Tromme et Eric Lefèvre
Costumes Marie-Hélène Tromme 
Aide à la mise en scène
Femke Stallaert, Frédéric Ghesquière
Aide aux techniques magiques Laurent Piron, Kurt Demey 
Administration Les Carnets du Trottoir asbl, Alogique asbl.

 

coproduction (en cours) Les Carnets du Trottoir asbl, Alogique asbl, Maison de la culture de Tournai/Maison de création, les Halles de Schaerbeek.

avec l'aide et le soutien de La Fédération Wallonie-Bruxelles Service des arts forains, du cirque et de la rue, La Province de Luxembourg, La Province de Liège et son service Culture, Le Centre Culturel de Seraing, Theater De Maan, Dommelhof, Infini Sprl, Arsenic2, WBTD.