Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer

La Beauté du Geste

Théâtre des 13 vents – CDN de Montpellier

Centraal in het project: de Compagnies républicaines de sécurité, ook bekend onder de afkorting CRS. Vijf acteurs spelen de rol tot het einde, zonder te proberen te veroordelen of afstand te nemen. Ze nemen de bewegingen, de wapens, de outfits, de acties over, ze geven zich helemaal.

Hoe komt een artiest hier terecht? In het eerste deel zoekt een groep een manier om de relatie tussen kunst en politiek te schetsen. Tussen de actualiteit die hun persoonlijke verzet stuurt en de herinnering aan het theater dat hen als artiesten aanstelt, lopen ze over het podium en de schaduwzijde van de moderne geschiedenis. Via opgesplitste associaties zoeken ze al tastend rond, spelen ze Shakespeare, verdwalen ze en beginnen ze weer opnieuw. Zoals de draad van Ariadne. De CRS.

Om de rol serieus te nemen, durven ze heel ver gaan! Onze acteurs staan terecht. Provocatie tot ongehoorzaamheid? Een aanslag op de openbare orde? Waarvan kan men de acteurs beschuldigen die hun CRS-opleiding in de praktijk brengen?

Documentaire, gebruik van het klassieke repertoire, stuk in een stuk, theater-actie, epos, tragedie, klucht ... La beauté du geste gooit alle registers om en is een ruwe en meesterlijke verkenning van het theater van de macht en van de macht van het theater.

Calendrier des dates 

Dates Ville Salle
4 & 5.02.2020 Lons-le-Saunier (Fr) Les Scènes du Jura
23 & 24.01.2020 Aix-en-Provence (Fr) Le Bois de l’Aune
5 > 8.12.2019 Bruxelles (Be) Les Halles de Schaerbeek
25 > 27.11.2019 Amiens (Fr) Maison de la Culture d’Amiens
3 > 18.10.2019 Montpellier (Fr) Théâtre des 13 Vents

____________________

Création octobre 2019 au Théâtre des 13 vents

Conception : Nathalie Garraud et Olivier Saccomano
écriture: Olivier Saccomano
Mise en scène : Nathalie Garraud
Jeu : Mitsou Doudeau, Cédric Michel*, Florian Onnéin*, Conchita Paz*, Charly Totterwitz*
Scénographie : Jeff Garraud
Costumes : Sarah Leterrier
Lumières : Sarah Marcotte
Images : Camille Lorin

* Troupe Associée au Théâtre des 13 vents

Production : Théâtre des 13 vents CDN Montpellier
Coproduction : Maison de la Culture d’Amiens- Pôle Européen de production | Châteauvallon- Scène nationale | Les Scènes du Jura - Scène nationale | Les Halles de Schaerbeek - Bruxelles
Avec le soutien de : La Vignette - Scène conventionnée Université Paul-Valéry | Montpellier III, du Bois de l’Aune - Aix-en-Provence | du T2G - CDN de Gennevilliers, des Rencontres à l’échelle- Friche la Belle de Mai- Marseille