Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer

Arno Ferrera

Arno Ferrera's werk richt zich op aanraking, en de verbinding tussen individuen in een-tegen-eengevechten. Hij studeerde af in Physical Theatre aan de Accademia Dimitri (Zwitserland).

Na tien jaar gymnastiek en zes jaar studies barokmuziek aan het Conservatorio della Svizzera Italiana (CSI), kiest hij Brussel als uitvalsbasis. In 2015 treedt hij toe tot het hedendaagse circusgezelschap Un loup pour l'homme (opgericht door Alexandre Fray en Frédéric Arsenault), en werkt hij mee aan de internationale tournees van de voorstellingen Face Nord en Rare Birds. Later werd hij binnen het gezelschap artistiek directeur en performer van het duo Cuir.

Naast zijn performancewerk ontwikkelt Arno projecten die tot doel hebben ruimtes te creëren voor tactiele ontmoetingen en artistieke objecten in gesloten omgevingen (voornamelijk in gevangenissen en psychiatrische ziekenhuizen).

Zijn werk is een uitnodiging tot overgave, tot het ontdekken van vertrouwen in de ander, en dus ook tot het veranderen van het zelfbeeld.