Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
20 > 22.04.23 | 50' | 18+ | Hors-les-murs

The NarcoSexuals

TROUBLE #12

Dries Verhoeven

Data

Donderdag 20 april 2023 19:00
Vrijdag 21 april 2023 19:00
Zaterdag 22 april 2023 19:00
Address : Digue du Canal / Rue Dante, 1070 Anderlecht
Forbidden to people under 18
Performance in a loop, length of one loop: 50 mn.
time slots at 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30, 21:45, 22:15

Dive into the out-of-time space of drugs and sex combined.

Scrollend door hun telefoon gaan ze op zoek naar seks, seks van de bovenste plank, seks voorbij het voorstelbare. Geil en vastberaden springen ze op de fiets, in hun jaszak een flesje ghb, een zakje 3mmc of iets sterkers. Ongehoorzaam aan het verzoek tot social distancing, met een dikke vinger naar de gezondheidscultus, rebellerend tegen de sluimerende eenzaamheid. Ze treffen elkaar op de bank in een willekeurige huiskamer in de stad. Ze kruipen tegen elkaar aan, ze praten honderduit, ze neuken de sterren van de hemel, soms vallen ze flauw, in elkaars armen, ze dragen zorg voor elkaar. Ontmoet: The NarcoSexuals.

In zijn nieuwste werk onderzoekt Dries Verhoeven de ins en outs van seksueel drugsgebruik, een fenomeen dat vooral onder homomannen aan populariteit wint. Veertig jaar na het begin van de gay liberation dient zich een ‘narco-seksuele revolutie’ aan, al is die huidige bevrijding voor de buitenwereld onzichtbaar. Wat maakt mensen zó gedreven dat ze er soms hun leven voor op het spel zetten? Hoe ánders mogen ze zijn?

BELANGRIJKE INFORMATIE : 
Address : Digue du Canal / Rue Dante, 1070 Anderlecht
Bezoekers worden toegelaten tot het terrein, kunnen rondlopen en bepalen zelf hoe lang ze het werk willen bezichtigen.
Uneasy for people with a limited mobility.
Forbidden to people under 18.
Photography forbidden.

Dries Verhoeven (1976, the Netherlands) is een theatermaker en beeldend kunstenaar. Hij maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad. Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet hij de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. De toeschouwer wordt direct betrokken bij het werk of krijgt de mogelijkheid om zijn eigen ervaring te sturen.

In co-presentation with Charleroi danse, KANAL – Centre Pompidou and Les Halles de Schaerbeek. With the support of the Kingdom of the Netherlands Embassy and of the Performing Arts Fund NL.

Concept: Dries Verhoeven. Performance: Bráulio Bandeira, Matteo Bifulco, Tamar Blom, Vincent Clavaguera, Wojciech Grudziński, Estefano Romani, Barnaby Savage. Understudies: Mher Brutyan, Victor Mendes. Bewegingsmateriaal ontwikkeld i.s.m. de performers. Geluidsontwerp: Thijs van Vuure. Dramaturgie: Hella Godee & Miguel Melgares.
Assistentie: Marte Boneschansker. Techniek: Roel Evenhuis, Peer Thielen. Productie: ‘n More – Ellen van Bunnik, Lise van den Hout, Thijs de Bruijn, Jitske Weijand. Een productie van: Studio Dries Verhoeven. In coproductie met: SPRING Performing Arts Festival. Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Fentener van Vlissingen Fonds, K.F. Hein Fonds. Foto’s: Willem Popelier en Alwin Poiana