Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
11 > 13.04.24 | 35’ | 10+

Le goût du drame

Léa Dubois

Data

Donderdag 11 april 2024 20:00
Vrijdag 12 april 2024 20:00
Zaterdag 13 april 2024 20:00
« Si l’on m’aborde, je serai le feu. » - Claude De Burine

Een personage, half danseres, half turnster, zal evolueren tijdens haar fysieke demonstratie. Op een podium waar alles veranderd kan worden, van de kostuums, het decor tot de muziek, is dit een gelegenheid om het uitzonderlijke te zien in eenvoudige dingen en de kracht van micro-evoluties te waarderen.

Want dit persoon, hoe gewoon ze ook is, is op het podium gekomen om het in vuur en vlam te zetten. Het is de reis van deze persoon in haar voorstelling, die het goed wil doen maar daar niet altijd in slaagt. Een mix tussen zichzelf willen overtreffen en zich overgeven aan het simpele plezier van het dansen.

Met deze eerste solo neemt Léa Dubois, danseres bij Rosas (Anne Teresa De Keersmaeker), ons mee in een wedloop naar de vreugde, ondersteund door het muzikale werk van het Belgische duo Juicy! Niet te missen!

Chorégraphie et Interprétation : Léa Dubois
Création Musicale : Juicy
Création lumières : Max Adams
Création scénographique : Jajrag
Confection des costumes : Sabine Mesdag
Illustratrice : Mélanie Utzmann-North

Production déléguée :  Les Halles de Schaerbeek

Coproduction et soutiens : Charleroi Danse , Mars – Mons Arts de la Scène, Latitudes Contemporaines - Lille, MIR Festival - Athènes, City of Women - Ljubljana, Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape, direction Yuval PICK, dans le cadre du dispositif Accueil-Studio, Kunstenwerkplaats, GC De Kriekelaar, Grand Studio, Centre Culturel de Rixensart, Centre Culturel d'Engis

Avec le soutien de LookIN’OUT, EFFEA - the European Festival Fund for Emerging Artists.