Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
7 > 11.09.23 | 16+ | Taal : Engels | Het Theater Festival

The NarcoSexuals

Het Theater Festival

Studio Dries Verhoeven

Data

Donderdag 07 september 2023  
Vrijdag 08 september 2023  
Zaterdag 09 september 2023  
Zondag 10 september 2023  
Maandag 11 september 2023  
Voorstelling om 18:00 / 18:30 / 19:00 / 19:30 / 20:00 / 20:30 / 21:00 / 21:30 / 22:00 / 22:30 / 22:45 / 23:15
Site Tour & Taxis, Anna Bochdreef 19/21, 1000 Brussel

In de NarcoSexuals portretteert Dries Verhoeven een groep mannen die zich verliest in seksueel drugsgebruik. Het publiek beweegt zich rond een eengezinswoning, waar ze door de vensters de verbeelding van een gedrogeerd seksfeest kan aanschouwen.

Enerzijds bevraagt het werk onze verhouding tot subversiviteit, tot schaamteloze lustbeleving in een steeds opgeruimder publiek domein. Anderzijds toont het werk de mannen in hun wankele zoektocht naar kwetsbaarheid en kameraadschap. Kondigen ze een nieuwe vrijheidsbeweging aan? Bewegen we ons veertig jaar na de gay liberation richting een “narco-seksuele revolte”? Of hebben we onze seksuele idealen te grabbel gegooid, ligt de zogenaamde revolutie nu in coma op de sofa?

Deze voorstelling is een co-presentatie met Kanal en Les Halles de Schaerbeek.

BIO DRIES

Dries Verhoeven (1976 Oosterhout, the Netherlands) is een theatermaker en beeldend kunstenaar. Sinds 2020 neemt hij zitting in de Akademie van Kunsten.

Hij maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad. Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet hij de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. De toeschouwer wordt direct betrokken bij het werk of krijgt de mogelijkheid om zijn eigen ervaring te sturen.

In zijn werk markeert Verhoeven aspecten van de sociaal maatschappelijke realiteit waarin we leven. Het gaat hem niet om het overdragen van een stelling ten opzichte van die realiteit, maar veel meer om het activeren van het denken van de kijker, de aansporing tot kritische reflectie. Hij hoopt twijfel te zaaien over de dominante systemen die ons leven en denken ongemerkt bepalen. De laatste jaren waren het onder andere het huidige crisis-denken en de invloed van digitale media op intermenselijke verhoudingen die de aanleiding vormden voor een werk.

Concept: Dries Verhoeven
Performance: Bráulio Bandeira, Matteo Bifulco, Vincent Clavaguera, Wojciech Grudziński, Estefano Romani, Barnaby Savage, Victor Mendes
Bewegingsmateriaal ontwikkeld i.s.m. de performers en Tamar Blom.
Geluidsontwerp: Thijs van Vuure
Dramaturgie: Hellan Godee & Miguel Melgares

Techniek: Roel Evenhuis, Peer Thielen
Assistentie: Marte Boneschansker
Stage tekst/regie: Hendrik de Pecker
Inrichting huis: Eveline Didderen
Productie: ‘n More – Ellen van Bunnik, Lise van den Hout, Jitske Weijand