Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
28.06 > 2.07.23

Brussels2030 Summer Assembly

Data

Woensdag 28 juni 2023  
Donderdag 29 juni 2023  
Vrijdag 30 juni 2023  
Zaterdag 01 juli 2023  
Zondag 02 juli 2023  

Een democratischer, groener, inclusiever en zorgzamer Brussel. Met cultuur in het hart. Ja, voor ons ligt het decennium van alle uitdagingen.

Hoe kunnen we nieuwe vormen van sociale cohesie creëren? Hoe kunnen we de klimaatverandering het hoofd bieden? Hoe verhouden de artistieke en culturele sector zich tot deze veranderingen? Hoe kunnen we de grote projecten van de regio en de stad herdenken in termen van superdiversiteit, gelijkheid, duurzaamheid, mobiliteit? Hoe kunnen we de stad ten goede veranderen? De kernwoorden zijn verandering en transitie!

Met deze Summer Assembly nodigt Brussels2030 - onder leiding van Jan Goossens en Fatima Zibouh - het maatschappelijk middenveld, kunst, cultuur, wetenschap en de verscheidenheid aan actoren die deze stad maken uit om Brussel te helpen voorbereiden om Europese Culturele Hoofdstad 2030 te worden. De Summer Assembly wordt georganiseerd in Les Halles, van woensdag 28 juni tot zondag 2 juli 2023. De bedoeling is een ruimte te bieden waar verschillende stedelijke actoren elkaar kunnen inspireren en processen van collaboratief stadsmaken op gang kunnen brengen.

Wilt u bijdragen aan een democratischer, groener, inclusiever en zorgzamer Brussel, met cultuur in het hart? Wilt u meeschrijven aan ons verhaal? Wilt u uw ervaringen en/of ambities delen?

Wees welkom!

registreer hier