Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
5 & 6.04.24 | 60'

49 DAYS

Xenometok

Data

Vrijdag 05 april 2024 20:30
Zaterdag 06 april 2024 20:30

Het collectief XENOMETOK stelt 49 days voor, hun eerste muziek- en dansvoorstelling. Hierin nemen vier hoofdrolspelers ons mee op een reis door de herinneringen van drie zussen die zich in een tijdloze ruimte bevinden - tussen een nostalgische echte wereld en een schijnbaar hiernamaals - om zich samen in chaos een weg naar buiten te vechten.

Met fijn gearrangeerde elementen van elektronische muziek, experimentele zang en bewegende beelden creëert 49 days een fictieve alternatieve wereld. Het vertelt over de bewegingen en verzakingen van vorige generaties en de overdracht van eeuwenoude Tibetaanse rituelen, die bewust in stand zijn gehouden door de ouders en voortdurend ingebed zijn in het geheugen en het dagelijks leven van de nakomelingen.

In 49 days worden deze herinneringen en gebruiken geactiveerd en opnieuw geïnterpreteerd in een 60 minuten durende voorstelling, die niet alleen een brug slaat tussen het individuele en collectieve verleden, maar ook transformeert in feestelijke ervaringen van een gemeenschappelijk heden.

XENOMETOK is een interdisciplinaire samenwerking tussen zangeres Yesh, kunstenares Valentina Demicheli en Tibetaans activist Paelden Tamnyen. Thematisch opereert het collectief in het spanningsveld tussen herbestemming en de Aziatische perceptie van de andere en het zelf.

Idea, artistic direction and dramaturgy : Yeshe Gyaltag, Paelden Tamnyen, Valentina Demicheli 
Singing & Performance : Yesh 
Music & Performance : Valentina Demicheli 
Dance & Performance : Kelsang Tamnyen, Tsewang Dendatsang 
Performance : Paelden Tamnyen, Sean Tien, Sonja Schindler 
Costume : Namuun Byambaa 
Video : Rico Scagliola & Michael Meier 
Stage design : Rafal Skoczek, Sonam Tamnyen 
Stage Design Asisstance : Francesco Cagnin 
Production management : Rigzin Gyaltag 
Technical management : Demian Jakob 
Choreographic advice : Josh Johnson 
Oeil Éxterieur : Hannah Weinberger