Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
20.04.24 | 20:00

ALTO FUERO - Diboell | ELHEIST | DJ NIGGA FOX | DJ NOSEDRIP | ICED LATTINA

Les Nuits Botanique

Halles x Botanique

Data

Zaterdag 20 april 2024 20:00

Het duo Alto Fuero creëert een unieke concertperformance voor De Hallen en de start van Les Nuits Botanique. Het Franse duo, dat momenteel in Brussel woont, maakt post-folk: cartooneske klanken en krampachtige ritmes, verweven met beklijvende traditionele volksliedjes, die samen tranceverwekkende muziek vormen. Het is een samenwerking tussen schilder, muzikante en performer Victoria Palacios (zij/haar) en muzikant en performer Loto Retina (die/hun).

De muziek van Alto Fuero mikt op het lichaam, altijd op het randje van de performance. Ze nodigen je uit in hun spelonkachtige club waar echo’s van fluiten, meertalige zang en gedraaide bassen uitzinnig van de muren stuiteren. Op uitnodiging van de Hallen van Schaarbeek en de Botanique gaat het duo nieuwe relaties aan met andere muzikanten en andere niet-menselijke entiteiten in de Grande Halle, waarbij ze samenwerken met een scenograaf (Juliette Gelli) om een ecosysteem te creëren, een poreuze ruimte waarin het publiek en de artiesten samen kunnen ademen.

Soundcloud : https://soundcloud.com/altofuero
Instagram :https://www.instagram.com/stories/highlights/17959735003786609/
Live: https://lyl.live/episode/meakusma-festival-alto-fuero

 

DJ NOSE DRIPP
 

Ziggy Devriendt aka Nosedrip hails from Ostend and in the space of just a few years has made a name for himself.
After organising a regular show on his Mixcloud page, he launched Stroom.tv. taht has now turned into record label. Thanks to his unique mix of bizarre playlists and distinctive aesthetic.

As a DJ, Nosedrip creates atmospheres like no other and leaves dancefloors gasping for breath wherever he goes.

ELHEIST

Elheist staat bekend om haar combinatie van rap met pop en industriële elektronica en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de vrouwelijke artiesten die je in de gaten moet houden in het Verenigd Koninkrijk. Ze staat zowel bekend om haar maandelijkse radioshows op de NTS als om haar eclectische muziek die wordt ondersteund door haar levendige persoonlijkheid en unieke aanpak. De in Londen gevestigde artieste wordt door velen beschouwd als vooruitstrevend in haar aanpak.

Elheist is geboren en getogen in het zuidoosten van Londen en haar interesse in muziek begon al op jonge leeftijd. Haar tienerjaren bracht ze door met het aanscherpen van haar vaardigheden in creatief schrijven en studioproducties. Na de universiteit sloot El zich in 2016 aan bij een band die werd gevormd door artiest Klein. Na haar deelname aan Portia Lewis begon ze haar solocarrière onder de artiestennaam Elheist. In 2017 besloot ze met haar eerste single 'See how' te praten over maatschappelijke gebeurtenissen. Sindsdien heeft Elheist in een aantal van Europa's bekendste zalen gespeeld en zijn haar nummers geselecteerd voor de beste playlists en gedraaid op televisie en in reclames.

 

DJ NIGGA FOX

DJ Nigga Fox, lid van de in Lissabon gevestigde band Principe Discos, debuteerde in 2013 met de EP 'O Meu Estilo', waarmee hij zich in de Portugese muziekscene vestigde als avant-gardistisch artiest. Zijn tweede EP, 'Noite E Dia' in 2015, werd geprezen om zijn uitbundigheid; en in 2017 verlegde hij de conceptuele grenzen van zijn muziek met een nieuwe EP '15 Barras'. Zijn eerste volledige album, 'Cartas Na Manga', is de vrucht van zijn prestaties als componist en producer die geen grenzen kent in het experimenteren. In februari 2022 bracht hij de 'Música Da Terra' EP uit en in maart begon hij aan een tournee langs de oostkust van de VS en Mexico.

 

ICED LATTINA

Het muzikale alias van de Brusselse BIA, belichaamt de ware betekenis van onvoorspelbaarheid. Ze springt van ambient naar plugg of van op trap gebaseerde muziek naar drone en verweeft genres tot een mystieke soundscape die de chaos van haar leven belichaamt. Met haar frisse nieuwe kijk op clubmuziek is iced lattina een kracht om rekening mee te houden.

PROGRAMME

20:00 DJ Nosedrip
21:30 Elheist
22:15 Alto Fuero - Diboell
23:00 DJ Nigga Fox
01:00 iced lattina