Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
26.04.24 | 22:00

RAINBOW WARRIORS X RADIO VACARME : REBEKA WARRIOR - CATE HORTL - BABY VOLCANO

Les Nuits Botanique

Halles X Botanique

Data

Vrijdag 26 april 2024 22:00
Le RainboWarriors Tour s’associe à Radio Vacarme et aux Nuits Botanique pour une soirée inédite dans le cadre des Halles de Schaerbeek

WARRIORECORDS en Wart presenteren RainboWarriors Tour: een toer door Frankrijk en het buitenland, samen met Rebeka Warrior, om ‘RainboWarriors vol 1’ te vieren.

‘RainboWarriors vol 1’ is de eerste compilatie van WARRIORECORDS, samengesteld door Rebeka Warrior en met 15 originele tracks van 15 artiesten uit alle lagen van de bevolking, waarvan de meeste deel uitmaken van de queer scene, die allemaal onder dezelfde Dark en New Wave vlag muziek maken.

REBEKA WARRIOR

Rebeka Warrior is een schrijfster, componiste en performer die muziek maakt als onderdeel van 3 duo’s: Mansfield.TYA, Sexy Sushi en KOMPROMAT. Ze is zangeres, speelt meerdere instrumenten, en mixt en produceert al enkele jaren solo, en ze treedt op in Frankrijk en daarbuiten. In 2020 richtte ze WARRIORECORDS op.

CATE HORTL

Haar hele leven heeft Charlotte Boisselier nooit partij gekozen tussen haar fascinatie voor de energie van de club en haar passie voor de beklijvende melodieën van donkere pop. Na maanden van hectische toers als deel van de duo’s Ambeyance en Oktober Lieber heeft ze eindelijk de ruimte gevonden om haar lang gekoesterde verkenningen uit te werken en vorm te geven aan de opwindende alias Cate Hortl, die haar inferno zal voeden met moderne Italo, zwaarvoetige dark pop en extatische techno.

Het zijn de ingrediënten voor haar spannende debuut-EP ‘SMOG’, dat in 2021 verscheen. Minder dan een jaar later volgde de producer, gesteund door Warriorecords, dat plaatje op met een tweede EP ‘HEX’.

BABY VOLCANO

Baby Volcano is een uitstekende Guatemalteeks-Zwiterse artieste en muzikante. Ze is gezegend met een magnetische energie en staat bekend om haar meeslepende liveshows. Haar debuut-EP ‘Síndrome Premenstrual' verscheen in 2021, en bombardeerde haar meteen tot de vertegenwoordigster van de WITCH POP, een verrassende mix van hiphop, trap, electro en latin.

In 2023 zette Baby Volcano de Europese festivalscene in vuur en vlam, met beklijvende passages op o.a. Dour Festival, Eurosonic en Roskilde. Haar gedurfde artiestieke pad en haar vermogen om de grenzen van genres te verleggen maken van haar een creatieve kracht om rekening mee te houden, en eentje die de normen van hedendaagse artistieke expressie opnieuw definieert.

NEPHTYS

Nephtys is een Belgisch-Syrische artieste uit Brussel. Als zangeres en rapper neemt ze ons mee op een reis door haar veelzijdige wereld. Ze verwerpt de stereotypen van vrouwenhatende rap en seksistisch geweld en brengt subtiele, bewuste teksten. Ze put uit haar ervaring in de jazz- en popscene, maar maakt ook opnieuw contact met haar eerste liefde, soul en hiphop. De naam Nephtys is een eerbetoon aan de Egyptische godheid, begeleider van geboorten en begrafenisrituelen, altijd een vrouw, ze is het alter ego van de zangeres.

RESTING BASS FACE

Resting Bass Face is de ontmoeting tussen Itaho en XANASS, die van de clubscene hun favoriete speelterrein hebben gemaakt. Ze zijn klaar om je mee te nemen in hun hyperfysieke, percussieve sets, die slalommen van Jersey naar ballroom via reggaeton en trap, altijd onderbroken door een vleugje bas, een knipoog naar de UK-scene. Alleen felle koninginnen worden geaccepteerd.