Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
9 & 24.10.19

TRIPLE EXPOSITION

Nathanaël Vodouhè, Pascal Konan & Joachim Silué

Data

Woensdag 09 oktober 2019 19:00
Donderdag 24 oktober 2019 18:00

In samenwerking met de Fondation Montresso zullen drie Afrikaanse beeldende kunstenaars en winnaars van het IN-DISCIPLINE programma ontvangen worden voor een creatieve cursus. Hun werken zullen geleidelijk de Grande Halle vullen tot de feestelijke « afwerking » op 24 oktober.
Nathanaël Vodouhè, een Beninse schilder en beeldhouwer die alles zelf heeft geleerd uit boeken en van zijn voorouders, bestudeert de machtsspellen tussen de mensen. Hij bereidt een installatie voor van 25 stukken: la Forêt de nos addictions.
Pascal Konan is de winnaar van de UMEAO-prijs op de biënnale van Dakar in 2012 en woont in Abidjan. Hij is erg begaan met de problematiek rond afvalbeheer en de vervuiling van de aarde. Hij zal een gigantische verplaatsbare muurschildering maken op basis van elektronisch afval en elektronische componenten.
Joachim Silué is een Ivoriaanse artiest die in Emilia-Romagna woont en die heeft tentoongesteld in het Ivoriaanse paviljoen van de Biënnale van Venetië 2017. Hij zet zijn reeks Mental Slavery voort en liet zich deze keer inspireren door het eiland Lampedusa. Een twaalftal van zijn beeldhouwwerken op basis van gebruikte en versleten grondstoffen zullen in de Hallen terug te vinden zijn.