Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
17 > 19.12.19

The Scarlet Princess

Teatrul National Radu Stanca Sibiu

Data

Dinsdag 17 december 2019 19:30
Woensdag 18 december 2019 19:30
Donderdag 19 december 2019 19:30
160’

Let op: Scarlet Princess-voorstellingen beginnen om 19:30 uur. Les Halles openen hun deuren om 18.30 uur.

1e deel: 65 '- pauze 20' - 2e deel 75 '

 

Verrassend genoeg herneemt The Scarlet Princess een stuk van Tsuruya Nanboku IV. Tsuruya, de zoon van een verver, bestudeerde de bekende kabuki-theatervorm, en is een van de grote auteurs van het begin van de 19e eeuw.

De abt Seigen wordt verliefd op een jonge leerling. Omdat ze gedwongen zijn tot een platonische liefde plegen ze zelfmoord. De abt overleeft het. Zeventien jaar later komt een prinses de tempel binnen om non te worden. De abt herkent in haar de reïncarnatie van zijn geliefde. The Scarlet Princess, dat obsessieve passies, moord en wraak combineert, is de speeltuin van Silviu Purcarete, grootmeester van het Roemeense theater, waar hij zijn scherpe gevoel voor beeld en ironie de vrije loop kan laten.

Hij neemt de regels van kabuki over, de weelderige kostuums en make-up en de overvloed aan toneelinstallaties, in een prachtige architectuur die de Grande Halle overspoelt. Hij combineert het met Europese herinterpretaties, expressionistische kenmerken, een sfeer en een excursus die de toneelschikking, waar tientallen artiesten en technici aan meewerkten, een kostelijke humor geven.

Het theaterevent van Europalia Roemenië !

The Scarlet Princess
Script silviu purcărete, inspiré de sakura hime azuma bunshô de tsuruya namboku IV

Mise en scène
Silviu Purcărete

Traduction en anglais
Eugen Gyemant

Musique originale
Vasile Șirli

Scénographie
Dragoș Buhagiar

Assistants de direction
Eugen Gyemant et Sanda Anastasof

Assistant scénographie
Luliana Gherghescu

Conceptrice maquillage
Minela Popa

Maquillage
Elena Vlad, Corina Predescu et Alexandra Spătărelu

Directrice de projet
Claudia Domnicar

Coordinateur marketing
Eliza Ceprăzaru

Interprètes
Ofelia Popii, Iustinian Turcu, Dana Taloș, Adrian Matioc, Diana Văcaru Lazăr, Cristian Stanca, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu, Adrian Neacșu, Pali Vecsei, Vlad Robaș, Veronica Popescu, Cristina Stoleriu, Alexandru Malaicu, Codruţa Vasiu, Serenela Mureșan, Johanna Adam, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Oana Marin, Veronica Arizancu, Arina Ioana Trif, Fabiola Petri, Gabriela Pîrliţeanu, Ioana Cosma, Cristina Blaga, Ștefania Marola, Eduard Pătrașcu, Mihai Coman, Viorel Raţă, Liviu Vlad, Cătălin Neghină, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu et Alin Turcu