Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
14 & 17.01.20

Winter School

RITCS

Data

Dinsdag 14 januari 2020 18:00
Vrijdag 17 januari 2020 20:00

Het RITCS (voluit Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound) organiseert elk jaar een Winterschool, een interdisciplinaire artistieke module rond een centraal thema. In 2020 zal deze module in het teken van het circus staan. Het RITCS is daarom een partnership aangegaan met de Ecole supérieure des arts du cirque in Brussel om studenten in circus, theater, audiovisuele kunsten van beide scholen, maar ook van andere Europese kunsthogescholen gedurende twee weken samen te brengen in De Hallen en hen samen onder te dompelen in een creatief bad.

Drie pijlers: artistiek onderzoek in de praktijk, het beroep, de huidige uitdagingen van onze samenleving. Vier parallelle workshops onder leiding van Nicanor di Elia (circus), Floor van Leeuwen (theater en performance), Simon Mayer (danser, choreograaf en musicus), de sjamanistische musicoloog Corine Sombrun en het circustalent Alexander van Tournhout.
De Winterschool omvat een programma met conferenties, debatten en films, met een openbaar evenement op 14 januari. Het eindigt op 17 januari met een feestelijke opvoering van het uitgevoerde werk.