Les Halles de Schaerbeek — Brussel —

Splash timer
05 > 07.02.20

WORK

Claudio Stellato

55'

Data

Woensdag 05 februari 2020 20:00
Donderdag 06 februari 2020 20:00
Vrijdag 07 februari 2020 20:00

Wat een bouwwerf! Claudio Stellato, een niet te classificeren artiest, die altijd op een ruwe manier met het lichaam werkt, omringt zich voor zijn nieuwe creatie met verbeten, dwangmatige werkmannen.

Op een podium dat eruitziet als een timmerwerkplaats begint alles nochtans bijna ... normaal. Maar renovatie en vernietiging worden snel onontwarbaar en beginnen op een onstuimige manier te dansen. De verwrongen, uit de toon vallende, geherinterpreteerde bewegingen van de werkmannen zijn sjamanistisch: absurd en fascinerend, waanzinnig maar beladen met de mysteries van het ritueel.

Work is een hilarisch stuk, waar de betonmolen ervan droomt een (beschadigde) platenspeler te zijn en waar de werkman uiteindelijk aan de muur belandt. Het levert ons een nieuw werk dat net uit de bekisting komt, van een dichter van een nieuw genre: het concrete surrealisme.

Een uitgelaten stemming, natuurlijk!

Work

Interprètes
Joris Baltz
Oscar De Nova De La Fuente
Mathieu Delangle
Nathalie Maufroy

Photographes
Claudia Pajewski
Hubert Amiel

Administration
Laëtitia Miranda-Neri

Production
Cie Claudio Stellato ASBL

Coproduction

Les Halles de Schaerbeek, Théâtre National, Charleroi Danse - Centre Chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, La Verrerie d’Alès - Pôle National Cirque Occitanie, Dommelhof -Theater Op de Markt, C-TAKT, Carré-Colonnes - Scène Conventionnée d’Intérêt National Art et Création - Saint Médard en Jalles/Blanquefort, Les Atelier Frappaz - CNAREP de Villeurbanne, La Brèche - Pôle National Cirque de Normandie, L’Échangeur - CDCN Hauts-de-France, Scène Nationale Le Moulin-du-Roc, Cie Volubilis, Pronomade(s) - CNAREP en Haute-Garonne, Espaces Pluriels - Scène Conventionnée Danse, La SACD au Festival d'Avignon, le programme européen créative de l’Union Européenne dans le cadre du projet SOURCE et la Fédération Wallonie- Bruxelles.

Soutiens

Les Quinconces - L’Espal - Théâtres Le Mans, Le Château de Monthelon - Lieu pluridisciplinaire, Lieux Publics - CNAREP de Marseille et la Cie Les Marches de l’Été.