Les Halles (default image)

Les Halles de Schaerbeek — Brussel —

Splash timer
10 & 11.02.20

Soulèvement

Tatiana Julien

60’

Data & Tickets

Bijzonder tarief : 9 >14€
Maandag 10 februari 2020 20:00
Dinsdag 11 februari 2020 20:00
Tickets

Net als het liveconcert van Mylène Farmer, de catwalk of de boksring, maakt Soulèvement van de theaterruimte een tribune : een verzamelplaats, een democratisch, volks en stedelijk symbool. De solo haalt zijn bewegingen uit een repertoire dat gaat van de videogame Fortnite tot de gimmicks van de hedendaagse dans, maar ook uit de grote archetypes van woorden en opstandige lichamen: de Génération désenchantée.

De zeer fysieke dans van Tatiana Julien is geïnspireerd op urban en post-internet movements (house, voguing, krumping ...), op party’s als verzetsvorm, op het worstelen en op de revolutionaire hedendaagse dans zoals Sacre van Pina Bausch of Danse de la sorcière van Mary Wigman.

De schreeuw van rebellie? Een oproep tot verzet? Onderwerping aan de regels van het vermaak? Met een onstuimige volmaaktheid stelt Soulèvement de ontvankelijkheid van de revolutionaire en conformistische posities in de kunst op de proef.

Soulèvement

Chorégraphie et Interprétation
Tatiana Julien

Création sonore et musicale
Gaspard Guilbert

Création lumière
Kevin Briard

Régie lumière et régie générale
Baptiste Joxe

Costumes
Tatiana Julien et Catherine Garnier

Photographe
Hervé Goluza

Documentation
Catherine Jivora

Regards extérieurs
Clémence Galliard, Sylvain Riejou

Production
C’Interscribo - Fanny Hauguel, Lola Blanc

Coproductions
Espace des Arts, Scène nationale Chalon-sur- Saône | Art Danse CDCN Dijon Bourgogne- Franche-Comté | Les Hivernales CDCN d’Avignon | La Commanderie - Mission Danse de Saint-Quentin-en-Yvelines | Maison de la Culture d’Amiens - Pôle européen de création et de production | L’échangeur - CDCN Hauts-de-France

Accueil en résidence
Montévidéo, Créations Contemporaines - Atelier de Fabrique Artistique | Le Prisme - Théâtre de Saint-Quentin-en-Yvelines

Dans le cadre du Festival Instances de l’Espace des Arts, Scène nationale Chalon-sur-Saône