Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
12 > 14.02.20

Futuro Antico

Cosmic Neman & Martin Palisse

Data

Woensdag 12 februari 2020 20:00
Donderdag 13 februari 2020 20:00
Vrijdag 14 februari 2020 20:00
60’

Futuro Antico is een circusperformance die opgebouwd is als een visuele en muzikale ode die werkt met elementaire dingen : negen witte en blauwe dozen op de vloer en aan het plafond, een stok, een witte ballon, een paar ballen, een jongleur die tot het uiterste gaat, een muzikant die koppig boven alles zweeft.

Een primitieve opstelling zoals een antiek altaar, futuristisch zoals een Mars-installatie. Een ruimtevaarder ? Een Griekse ziener die een offer voorbereidt ? Martin Palisse, een mysterieuze, onberispelijke figuur met een ritueel masker of een ruimtehelm op zijn hoofd, jongleert met zijn lichaam zonder blijk te geven van virtuositeit.

Maar met zowel een strakke als een organische nauwkeurigheid laten de ballen het lichaam alleen maar even los om er daarna opnieuw naar terug te keren. Ze bedekken de geringste holte en passen zich aan bij elke beweging.

Een tekst van Halory Georger wordt een psalm, de geluidsgolven strekken zich uit over een grote oceaan en wij worden meegenomen in een kosmisch hinkelspel dat het oneindig grote en het oneindig kleine door elkaar mengt: dans van de atomen, dans van de sterren, dans van hun geheime band.

Futuro Antico (à partir de 8 ans)

Conception, scénographie : Martin Palisse

Création, Interprétation : Cosmic Neman et Martin Palisse

Composition musicale originale : Cosmic Neman

Mise en scène : Halory Goerger

Lumières : Alice Dussart

Texte : Blandine Rinkel

Voix du texte enregistré : Jean Atzémis

Chants enregistrés : Angèle Chemin, soprano ;

Judith Derouin, soprano ; Pauline Leroy, mezzo-soprano

Costumes : Robin Chemin

Œuvre vidéo : Giulia Grossman et François Decourbe (Tharsis Dome)

Ingénieure du son : Sarah Bradley

 

Production

Producteur exécutif : Le Sirque, Pôle National Cirque.

Coproducteurs & résidences : La Pop à Paris ; Le Manège Maubeuge - Scène Nationale Transfrontalière ; L’Agora - Pôle National Cirque de Boulazac Nouvelle-Aquitaine.

Coproducteurs : La Passerelle - Scène Nationale de Saint-Brieuc ; Les Halles de Schaerbeek à Bruxelles ; Cirque Jules Verne - Pôle National Cirque d’Amiens ; Le Carré Magique - Pôle National Cirque en Bretagne ; L’Avant-Scène - Scène Conventionnée de Cognac ; OARA Office Artistique Région Nouvelle-Aquitaine ; ONYX-La Carrière Scène Conventionnée de Saint-Herblain ; L’Empreinte - Scène Nationale Brive-Tulle.

Résidences : Circa - Pôle National Cirque de Auch ; Théâtre du Vieux Saint-Etienne - Ayroop Rennes.

Soutien : Théâtre de l’Union - Centre Dramatique National Limoges