Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
01.04.20 | 20:00

No Paraderan

Marco Berrettini

Data

Woensdag 01 april 2020 20:00
105’

Een unieke voorstelling van de satirische choreograaf Marco Berrettini die u uitnodigt voor een gala-avond. Twee flitsende vrouwensolo’s - waarbij de een klassieke variaties laat zien en de andere variété op pointes verkiest - steken elkaar aan en vermengen zich met elkaar. Erotiserend.

Wij zijn veroordeeld tot de coulissen en krijgen niets te zien van het gala. Van achter het rode gordijn duiken hoofden, armen, lichamen van mannen in smoking op : « De champagne is eigenlijk mijn overall ». Wie zijn deze prachtig opgemaakte personages die ongeremd spreken ? Anonieme sterren, producten van tv-series, figuranten uit muzikale komedies ? De acteurs zijn experten in kritieke extravagantie en zetten acht fantastische persoonlijkheden neer die zowel in staat zijn tot het slechtste als tot het beste, die onophoudelijk uitvinden en improviseren, durven en belichamen.

No Paraderan is een stuk over verlangen en frustratie, een portretgalerij waaruit scènes en cultfiguren ontstaan die ondergedompeld zijn in de meest meedogenloze banaliteit. Het stuk biedt een duizelingwekkend droste-effect rond het begrip van het spectaculaire.

Vijftien jaar na een première die een schandaal veroorzaakte, is het tijd om de smoking uit de kast te halen.

No paraderan

Direction artistique
Marco Berrettini

Assistante
Chiara Gallerani

Interprétation
Marco Berrettini, Jean-Paul Bourel, Valérie Brau-Antony, Ruth Childs, Bruno Faucher, Chiara Gallerani, Marie-Caroline Hominal, Gianfranco Poddighe

Scénographie
Bruno Faucher / Marco Berrettini en collaboration avec Jan Kopp

Création lumière
Bruno Faucher

Direction technique
Nicolas Barrot

Régisseur lumière
Félix Perdreau

Production – Diffusion
Pauline Coppée – Tutu Production

Production : *Melk Prod / Tanzplantation
Coproductions : Théâtre des Amandiers, Nanterre (F) | Impulstanz Vienna (A) | Comédie
de Genève (CH) | Arsenic Lausanne (CH) | Charleroi Danse (BE).