Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
15 & 16.11.19

Le gros sabordage

La Mondiale générale

Data

Vrijdag 15 november 2019 20:00
Zaterdag 16 november 2019 20:00
70’

Volgens La Mondiale générale en vele eensgezinde en niet altijd doemdenkende deskundigen is de menselijke soort de enige die in staat is om zichzelf bewust te vernietigen. Maar om een acrobaat te zijn, is men niet minder mens. Dus ... zich vrolijk de grond in boren, zonder beperking of valse bescheidenheid, met zwier en creativiteit. 

Met deze onhoudbare redenering doen onze vijf acrobaten hun best om zoveel mogelijk moeilijke situaties en kansen op een ongeluk te creëren. De ruimte die ze proberen te bouwen is gevuld met obstakels en de risico’s die nodig zijn om deze te overwinnen zijn beslist irrationeel.

Ze gebruiken geen traditionele toestellen omdat dit als oneerlijk zou overkomen. Nee, ze geven de voorkeur aan houten blokken die moeilijker hanteerbaar en tegennatuurlijker zijn. Als ze dan nog een hoelahoepnummer toevoegen, moet het zeker buitengewoon en goed zijn!

Met de hardheid van de ironie, een uitgelaten koppigheid en een indrukwekkende knowhow kan La Mondiale générale het sluwe plezier dat zich vermengt met onze angst bevredigen en om de tuin leiden, wanneer onze verbeelding begint te denken dat er een grote ramp dreigt. Spannend, nietwaar ?

Le gros sabordage

Conception
Alexandre Denis et Timothé Van Der Steen

De et avec
Sylvain Julien, Frédéric Arsenault, Marie Jolet, Alexandre Denis, Timothé Van Der Steen

Création sonore
Julien Vadet

Création costumes
Natacha Costechareire

Création lumières
Christophe Bruyas

Œil extérieur
Manuel Mazaudier

Photographe
Hervé Tartarin

Coproductions
Théâtre d’Arles, scène conventionnée art et création / nouvelles écritures, Archaos
Pôle National des Arts du Cirque Méditerranée, La Passerelle
Scène Nationale de Gap, Circa
Pôle National des Arts du Cirque
Auch Gers Occitanie, Pôle Arts de la Scène
Friche la Belle de Mai, Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie
Théâtre d’Elbeuf et la Brèche à Cherbourg, Les 3T Scène Conventionnée de Châtellerault, Théâtre de Jade.

Soutiens
Théâtre Massalia, Citron Jaune - Centre National des Arts de la Rue et de l’Espace Public à Port St Louis du Rhône, PôleJeunePublic - Scène conventionnée et Cie Attention Fragile - Ecole Fragile, Karwan, Scène Nationale d’Aubusson.
Sabordage a reçu l’aide à l’écriture du Conseil Régional Provence-Alpes-Côte d’Azur, l’aide à la production de la DRAC PACA, l’aide à la création de la DGCA