Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer

Matthieu Goeury benoemd in het bestuur van Halles de Schaarbeek

Op voorstel van de jury, die op 13 september beraadslaagde, benoemde de Raad van Bestuur van de Hallen van Schaarbeek, in vergadering bijeen op 19 september, Matthieu Goeury tot directeur van de Halles van Schaerbeek. Momenteel is hij artistiek coördinator van Kunstencentrum VIERNULVIER (ex-Vooruit) en hij zal zijn functie opnemen in januari 2023.

De aanwervingsprocedure, die in mei van start ging, vond plaats in het kader van het nieuwe decreet van december 2021.

De jury, bestaande uit drie leden van het bureau en zes externe leden, voor het merendeel vrouwen (Fabienne Aucant, Françoise Bloch, Bérénice Masset, Sophie Pène, Reynaldo Ramperssad, Dorine Rurashitse), heeft de 22 kandidaturen die begin juli waren ontvangen, bestudeerd en een shortlist met vier namen opgesteld. Op basis van een oriëntatienota dienden de geselecteerde kandidaten eind augustus een project in, dat zij vervolgens in een mondelinge presentatie moesten verdedigen.

De jury heeft het project van Matthieu Goeury geselecteerd. In overeenstemming met de stichtingsgeest van Les Halles, waarvan de hedendaagse wortels voortdurend opnieuw moeten worden uitgevonden, zet dit project in vijf grote "lopende" projecten een reeks artistieke en maatschappelijke vraagstukken uiteen die aansluiten bij de belangrijkste zorgen van de culturele wereld.

Na zijn studie Engelse literatuur is Matthieu Goeury begonnen als producent van muziek- en toneelprojecten. Nadat hij bij L'L en het Centre Pompidou-Metz werkte, vervoegde Matthieu Goeury in 2011 het programmeringsteam van Vooruit, om in 2015 artistiek coördinator te worden.

Matthieu Goeury "Ik ben verheugd het team van de Hallen van Schaarbeek te vervoegen en bij te kunnen dragen tot de rijke geschiedenis van het project. Ik wil een ambitieus en genereus project ontwikkelen in samenwerking met talrijke culturele en associatieve partners. Artiesten uit de Federatie Wallonië-Brussel en elders zullen de Hallen kunnen gebruiken als een uniek instrument voor het creëren van projecten op de schaal van de Grote Zaal, met name muzikale voorstellingen en feesten. Mijn project is een oproep aan de hyperdiverse jeugd van Brussel om de plaats over te nemen!

"Ik verlaat het Kunstencentrum VIERNULVIER met het gevoel van een collectief succes. Onder mijn artistieke coördinatie zijn de programmering en het team gediversifieerd en zijn we erin geslaagd de culturele instelling om te vormen tot een genereus en ambitieus platform. Ik ben ervan overtuigd dat het huidige team dit uitstekende werk zal voortzetten.