Les Halles (default image)

Les Halles de Schaerbeek — Brussel —

Splash timer
04 > 24.10.19

Bruxelles/Africapitales

Het afgelopen jaar heeft Afrika er een nieuw ontwikkelingsprogramma voor cultuur en creativiteit bijgekregen : Les Capitales Africaines de la Culture - waarvan de eerste editie zal plaatsvinden in 2020 in Marrakesh - dat ook zal gaan over de diaspora van alle continenten.

 

Brussel bouwt een identiteit als hypergediversifieerde hoofdstad op : 184 nationaliteiten vormen het Brusselse mozaiek en men vindt er de Bruxelles / Africapitales opent een dialoog - weliswaar nog op bescheiden niveau - over Afrika en de Brusselse diaspora, waarvan de problemen en de bezorgdheden soms overeenkomen en soms uiteenlopen. Gedurende drie weken staan er voorstellingen, projecties, debatten, participatieve projecten op het programma met tal van artiesten en sprekers uit Brussel en het Afrikaanse continent. De inwoners van de hoofdstad krijgen een ruim aanbod via verschillende workshops en specifieke momenten die toegankelijk zijn voor iedereen, terwijl de Hallen langzamerhand gevuld worden met beeldende kunst.

 

Bruxelles / Africapitales werkt samen met verschillende partners, zoals de Franse Gemeenschapscommissie, de Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel, Wallonie-Bruxelles International, Africalia, Cités et Gouvernements Locaux Unis d’Afrique, de Organisation Internationale de la Francophonie, Sens Interdits, de Fondation Montresso en de Capitales Africaines de la Culture. Het volledige programma is eind juni klaar, maar hier vindt u alvast een voorsmaakje.