Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
5 > 08.12.19

La beauté du geste

Théâtre des 13 vents – CDN de Montpellier

Data

Donderdag 05 december 2019 19:30
Vrijdag 06 december 2019 19:30
Zaterdag 07 december 2019 17:00
Zondag 08 december 2019 15:00
180’

Centraal in het project: de Compagnies républicaines de sécurité, ook bekend onder de afkorting CRS. Vijf acteurs spelen de rol tot het einde, zonder te proberen te veroordelen of afstand te nemen. Ze nemen de bewegingen, de wapens, de outfits, de acties over, ze geven zich helemaal.

Hoe komt een artiest hier terecht? In het eerste deel zoekt een groep een manier om de relatie tussen kunst en politiek te schetsen. Tussen de actualiteit die hun persoonlijke verzet stuurt en de herinnering aan het theater dat hen als artiesten aanstelt, lopen ze over het podium en de schaduwzijde van de moderne geschiedenis. Via opgesplitste associaties zoeken ze al tastend rond, spelen ze Shakespeare, verdwalen ze en beginnen ze weer opnieuw. Zoals de draad van Ariadne. De CRS.

Om de rol serieus te nemen, durven ze heel ver gaan! Onze acteurs staan terecht. Provocatie tot ongehoorzaamheid? Een aanslag op de openbare orde? Waarvan kan men de acteurs beschuldigen die hun CRS-opleiding in de praktijk brengen?

Documentaire, gebruik van het klassieke repertoire, stuk in een stuk, theater-actie, epos, tragedie, klucht ... La beauté du geste gooit alle registers om en is een ruwe en meesterlijke verkenning van het theater van de macht en van de macht van het theater.

WORKSHOP les 9 & 10 décembre animé par Cédric Michel de la Cie des 13 vents

 

Scénographie
Jeff Garraud

Costumes
Sarah Leterrier

Lumières
Sarah Marcotte

Son
Serge Monségu

* Troupe Associée au Théâtre des 13 vents

Production
Théâtre des 13 vents CDN Montpellier

Coproduction
Maison de la Culture d’Amiens- Pôle Européen de production
Châteauvallon- Scène nationale
Les Scènes du Jura - Scène nationale
Les Halles de Schaerbeek - Bruxelles

Avec le soutien de
La Vignette - Scène conventionnée Université Paul-Valéry Montpellier III, du Bois de l’Aune - Aix-en-Provence, du T2G - CDN de Gennevilliers, des Rencontres à l’échelle- Friche la Belle de Mai- Marseille