Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
07.07.24 | 15:30

B.NARRATIVE

Bwanga Pilipili, Samira Hmouda

Data

Zondag 07 juli 2024 15:30

Je ziet zo'n video van een schoolvoorstelling met een heleboel kinderen en er is er altijd één die uit de pas loopt, die de andere kant op kijkt en vooral, die er echt naar uitkijkt om op het podium te staan - nou, dat ben ik!

Natuurlijk, op de dag dat een leraar tegen me zegt “het probleem Bwanga, is dat je eruit ziet als een klein meisje dat blij is dat ze er is”, ten eerste ben ik de dertig gepasseerd en ten tweede wil ik niet zeggen “nou ja, ik ben blij, ik weet waar ik vandaan kom!

Op dat moment heb ik niet de woorden, het lichaam, de codes, de ruimte, de middelen of de mensen om het verhaal van Andromeda in de zomer, Soraya's weglopen, de bipolariteit van de vader, de bruiloften, de mini-voetbaltoernooien, de rouwprocessen, de jongens van H die Destiny's Child steunen, onze 'Struggles, Letters and Strengths'.... te vertellen.

En het is omdat er nog steeds te veel verhalen niet verteld worden, of niet goed verteld worden!

Dat verhalen worden doorverteld, getransformeerd, opgezocht en uitgevonden in al hun nuance en radicaliteit, daarom heb ik mijn partner en broer Samira Hmouda, producer, curator en kunstenaar, gevraagd om B. NARRATIVE TE MAKEN.

We willen verhalen zien en horen die we vergeten zijn te vertellen, gevoelens die we nog niet hebben durven bezingen, thema's die we nog niet hebben gefilmd...

B.NARRATIVE nodigt je uit om welke vorm dan ook te creëren, solo of in een team, voor een maximum van 7min30, wat je maar wilt zeggen over een thema dat je om middernacht zal worden onthuld.

Je hebt 3 dagen om je werk te bedenken, te testen, te repeteren en te presenteren in de HALLES DE SCHAERBEEK tijdens de slotceremonie van GRAND MARCHÉ. 

Je hebt 3 dagen om je voor te stellen, te testen, te repeteren en te presenteren in de HALLES DE SCHAERBEEK tijdens de slotceremonie van de GRAND MARCHÉ op zondag 7 juli 2024.

Bwanga