Les Halles de Schaerbeek
— Brussel —

Splash timer
25.11 > 3.12.22

Urban Pass

De Urban pass is de laatste nieuwigheid bij les Halles:Het geeft u de mogelijkheid om 3 dansvoorstelling met stedelijke inspiraties te komen bezoeken (Hip hop, Krump, …) tussen 25.11 en 3.12 voor 27€.
!! Dit tarief zal van toepassing zijn in uw winkelwagentje tijdens uw online aankoop nadat u uw dagen heeft vastgelegd !!

 

25 & 26.11 - Silent legacy - Maud Le Pladec
Silent Legacy is een duet tussen het 8-jarige krumpdanswonder Adeline Kerry Cruz en Audrey Merilus. De twee artiesten combineren hun krachtige vertolking met een rauwe authenticiteit. Het is de jonge blanke Canadese die de krumping-bewegingen doet, terwijl de Afro-Amerikaanse Audrey Merilus een "academische" hedendaagse danseres is. Hun dialoog stelt de culturele identiteit en overdracht in vraag, evenals de voorwaarden voor het delen en het symbolische erfgoed van het menselijk avontuur.

29 & 30.11 - Les Autres - Kader Attou
Les Autres gaat over Kader Attous ontmoeting met atypische muziekinstrumenten die één worden met hun performers. Kristallen orgel, theremin : deze zeldzaam klinkende instrumenten die bespeeld worden zonder dat men ze lijkt aan te raken, wekken een soort wakkere mijmering op en vernieuwen de dialoog tussen muziek, dans en scenografie. Tussen illusie en verrassing opent zich een toverachtige ruimte-tijd waar schoonheid wordt geboren uit het vreemde en het ongewone. Zes dansers met bijzondere persoonlijkheden, afkomstig uit de hiphop en de hedendaagse dans, creëren samen met de muzikanten een voorstelling die tegelijkertijd bizar, intens en verrassend is, en die spot met het materialisme van de wereld.

3.12 - Oüm - Fouad Boussouf / Cie Massala
Oüm brengt hulde aan de ontmoeting tussen de Egyptische diva Oüm Kalthoum en de Perzische dichter Omar Khayyám. Tijdens zijn jeugd vergezelden de nummers van Oüm Kalthoum Fouad Boussouf overal. De stem, de poëtische en muzikale emotie, de gevoelens worden hem vertrouwd. Later ontdekt hij de kwatrijnen van Omar Khayyám. Dit gedicht put zijn kracht uit de relatie tot plezier, genot, verrukking en liefde. Deze gevoelens zijn de bron van deze nieuwe creatie : een tijdloze trance waarin zang, poëzie, dans en muziek samenkomen om de huidige tijd te vieren.
ROND DE SHOW : Bord de scène avec Fouad Boussouf et les interprètes après la représentation. / Atelier pour toutes et tous - Voix & Corps - avec une danseuse du spectacle, le samedi 03 décembre de 10h00 à 13h00 aux Halles de Schaerbeek. Description ci-dessous (pdf). / Information